Lokalne vesti

Zabeležen najniži vodostaj Velike Morave

Vodostaj Velike Morave kod Ljubičevskog mosta prema merenju u ponedeljak iznosi minus 356 centimetara, što je na nivou apsolutnog minimuma.

Razlog ovako niskog vodostaja koji se beleži i na pritokama Kolubare, Južne Morave, na Timoku i banatskim vodotocima je u dugotrajnoj suši koju su pratile ekstremne temperature.

Prethodni najniži nivo Velike Morave zabeležen je u septembru 2003. godine, kada je izmereno minus 357 centimetara. Niskom vodostaju Velike Morave kod Požarevca doprinose i iskopi šljunka koji rade na ovom potezu, a sve to zajedno utiče i na prehranjivanje izvorišta pijaćom vodom.

Tako su u poslednjih par sedmica izraženi apeli Vodovoda da se voda štedi i ne rasipa za zalivanje i pranje dvorišta i okućnica. Koliko je situacija sa vodom ozbiljna, govori i najava da komunalna policija počinje da kažnjava građane i firme koje nenamenski troše pijaću vodu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend