Lokalne vesti

Zabranjeno spaljivanje

Odeljenje za vanredne situacije Požarevac apelovalo je na sve građane kao i pravna lica da je zabranjeno spaljivanje ostataka starih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka.

Protiv pravnih i fizičkih lica koja se ne budu pridržavala ovog upozorenja biće pokrenut prekršajni i krivičnu postupak, navodi se u saopštenju.

Za navedeni prekršaj pravnog lica predviđena je novčana kazna u iznosu od 300.000 dinara do 1.000.000 dinara, dok je za fizička lica predviđena kazna od 10.000 dinara do 50.000 dinara.

Osobe koje su izazvale požar, dužne su da vatrogasno-spasilagkoj jedinici nadoknade troškove intervencije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend