Lokalne vesti

Zainteresovani za povećanje izvoza

Regionalna privredna komora održala je sastanak na kojem su se razmatralo povećanje izvoznih mogućnosti domaćih preduzeća u zemlje jedinstvene carinske unije Rusije, Belorusije i Kazahstana.

RPK Požarevac organizovala je danas sastanak između trgovinskih predstavnika pomenutih zemalja, PKS-a i 10-ak preduzeća iz Braničevskog i Podunavskog okruga.

Jedinstvena carinska unija Rusije, Belorusije, Kazahstana je tržište od 170 miliona potencijalnih potrošača, gde je 96 odsto roba pod statusom slobodne trgovine.

Srbija je, u prethodnoj godini, zabeležila rast izvoza u Rusiju od 55 odsto, ali je zabeležila trgovinski deficit od 1,6 milijardi dolara.

Iz Srbije se u RF najviše izvoze podne obloge, tapete, jabuke i šljive.

Rusija trenutno u Srbiji investira oko milijardu evra, kroz ulaganja "Gasproma", "Lukoila" i "Moskovske banke". Naredni korak su ulaganja u mali i srednji biznis.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend