Lokalne vesti

“Zajedno do prvog posla za petnaest mladih”

Petnaest mladih turističkih radnika iz Velikog Gradišta dobiće svoj prvi posao u struci kroz projekat koji realizuju USAID Program za jačanje ekonomske sigurnosti, opština Veliko Gradište i kompanija “Silver Lake Resort”.

Ugovor o partnerstvu na projektu potpisan je danas u Hotelu "Srebrno jezero".

Opštinska uprava i USAID finansiraće stručno osposobljavanje 30 mladih ljudi kako bi mogli stekli dodatne veštine koje zahteva moderna turistička industrija, dok će hotelsko preduzeće "Srebrno jezero" izabrati i zaposliti 15 najboljih iz te grupe.

"Podrška koju USAID daje opštinskim samoupravama pri razvoju njihovih Akcionih planova za razvoj omladinskog preduzetništva imaju za cilj upravo rezultate kakve danas vidimo u Velikom Gradištu. Cilj ovih planova je da utiču na smanjenje nezaposlenosti mladih i time utiču na brži ekonomski oporavak Srbije. Izuzetno mi je drago što smo u prilici da se uverimo da ove aktivnosti upravo daju očekivane rezultate", rekao je Majkl Pillsberi, direktor USAID Programa za jačanje ekonomske sigurnosti.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend