Lokalne vesti

Zamalo pa rušenje

Grad Požarevac obustavio je još jednu javnu nabavku za rušenje bespravno podignutih objekata. Za razliku od postupaka koji su sprovođeni u poslednje 4 godine, javila su se dva ponuđača, ali su njihove ponude ocenjene kao neprihvatljive. Zanimljivo, javna nabavka je pala zbog računske greške koja je konstatovana u obe ponude.

Pojedini objekti u Požarevcu čekaju rušenje već 10 godina. Prema poslednjem javno objavljenom programu za uklanjanje objekata (za poslednji kvartal 2018.godine), predviđeno je rušenje ukupno 62  objekta u Požarevcu koji su izgrađeni nezakonito i za koje postoji izvršno rešenje građevinske inspekcije.

Inače, poslednjih nekoliko godina grad raspisuje javne nabavke za rušenje bespravno izgrađenih objekata, ali svaki put su postupci bili obustavljani jer se niko nije javljao.

Poslednja javna nabavka za izbor firme koja bi vršila uklanjanje objekata, stvari i imovine po rešenjima građevinske inspekcije raspisana je u septembru, po procenjoj vrednosti od nešto manje od 2,4 miliona dinara, bez PDV-a.

U roku su se javila dva ponuđača, Mega Plus ST Inženjering iz Zemuna i Životić JM iz Oreovice. Kod oba ponuđača, komisija je konstatovala računske greške u ponudi. Tako je firma iz Zemuna u pogrešno izračunala ukupan iznos sopstvene ponude i napravila odstupanje od 600 dinara, a firma iz Oreovice je tp isto uradila za 11 dinara i 7 para.

Komisija je i jednom i drugom ponuđaču dostavila mejlom zahtev za saglasnost za ispravku računske greške i kod oba ponuđača zahtev ponovila jer nisu potvrdili prijem mejla. U ostavljenom roku od dva dana, ni firma iz Zemuna, ni firma iz Oreovica nisu dostavili saglasnosti, pa je ova javna nabavka obustavljena.

U obaveštenju o obustavi postupka navedeno je da će novi biti sproveden do 30.decembra ove godine.   

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend