Lokalne vesti

Zamenite stare vozačke dozvole

Svi koji imaju papirne vozačke dozvole moraće da ih zamene najkasnije do 10. juna. Onima koji to ne učine, prete kazne. Kazne se kreću do 30.000 dinara.

Papirne vozačke dozvole nakon tog datuma smatraće se nevažećim dokumentom

 Zakonom o bezbednosti saobraćaja, koji je stupio na snagu 10. juna 2009. godine, propisano je da postojeće vozačke dozvole važe do isteka roka naznačenog u njima, odnosno najkasnije do pet godina od stupanja zakona na snagu.

U požarevačkoj policiji kažu da očekuju gužve pred istek važenja papirnih dozvola. Šef upravnih poslova Jelena Vujčić Vujičić pozvala je građane sa starim dozvolama da blagovremeno podnesu zahtev.

Za vađenje nove vozačke dozvole potrebna su stara vozačka dozvola, važeća lična karta (na uvid),

dokaz o uplati naknade za troškove izrade vozačke dozvole od 255 dinara, zatim za izdavanje vozačke dozvole od 621 dinar kao i dokaz o uplati republičke administrativne takse od 670 dinara

Ukoliko je prethodna vozačka dozvola izdata na rok kraći od 10 godina zbog zdravstvenog ograničenja, mora se priložiti i uverenje o zdravstvenoj sposobnosti vozača za upravljanje motornim vozilima, ne starije od šest meseci.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend