Lokalne vesti

Zamenjeno više od 300 vodomera

Od početka ledenog talasa Vodovod je u Požarevcu zamenio više od 300 vodomera koji su oštećeni usled niskih temperatura. Potrošnja je i dalje visoka, ali je voda isporavna za piće, kažu u Vodovodu.

Najviše pucanja vodomera Vodovod je registrovao na gradskom brdu. Zoran Živanović kaže da je potrošnja vode u Požarevcu nakon ledenih dana opala, ali da je i dalje visoka za ovo doba godine, što pokazuje da postoje curenja na instalacijama koja još uvek nisu registrovana ili prijavljena.

Tokom ledenog perioda, led na Velikoj Moravi uticao je na pogoršanje kvaliteta vode za piće. Međutim, nijednog trenutka vrednosti nitrata nisu narasle iznad propisanog nivoa ispravnosti, kaže Živanović.

On dodaje da je nivo nitrata u vodovodu u proseku 46 mg/l, dok je dozvoljena vrednost do 50 mg/l.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend