Lokalne vesti

Zaposlenima na otvorenom najteže

U vrelim danima kada temperature prelaze 35 stepeni, najčešće su građevinski radnici izloženi vrućinama i Suncu.

Preporuka je da se u periodu od 11 do 15 časova ne izvode radovi na otvorenom prostoru, kaže inspektorka rada Gorica Stajić.
Ona je za Boom 93 rekla da poslodavci čiji radnici rade na otvorenom moraju da odluče kako će organizovati njihovo radno vreme.

”Kada su zaposleni u zatvorenom prostoru, mi se tu sada ne mešamo u te mere koje će poslodavci da preduzmu, da li će da klimatizuju prostorije ili će da organizuju rad na drugi način”. ističe Stajićeva.

Način organizovanja posla u periodu visokih temperatura nije zakonski regulisan, osim preventivnih mera kojih bi poslodavci trebalo da se pridržavaju.

Iz inspekcije rada u Požarevcu kažu da je dosadašnja praksa pokazala da su poslodavci uglavnom primenjivali preventivne mere u zaštititi zaposlenih tokom visokih spoljnjih temeparatura.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend