Lokalne vesti

Zašto je vrtić važan?

U prostorijama Predškolske ustanove „Majski cvet“ u Velikom Gradištu, u četvrtak je održana Tribina za roditelje „ZAŠTO JE VRTIĆ VAŽAN?'' Učesnici tribine bili su roditelji dece uzrasta od jedne do pet godina koja ne pohađaju vrtić, kao i stručnjaci iz oblasti obrazovanja, predstavnici lokalnih udruženja i opštinskih organa.

Cilj tribine je osnaživanje porodice za kvalitetno vaspitanje dece predškolskog uzrasta i povećanje spremnosti da ih uključe u institucionalno vaspitanje i obrazovanje.

Na Tribini su predstavljeni stručni sadržaji, omogućeno je upoznavanje prostora i zajednička diskusija. Svim učesnicima poklonjena je brošura koja ukazuje na značaj ranog razvoja i nudi modele savremenih pedagoških postupaka za rad sa decom, a koju je uradio stručni tim sastavljen od pedagoga, psihologa, vaspitača i defektologa.

Tribina je deo projekta „Zajedno za decu“  koji  na Braničevskom okrugu  realizuju, u partnerskom odnosu,Udruženje „Kreativna pedagogija“ iz Požarevca i Predškolska ustanova „Majski cvet“ iz Velikog Gradišta.

Nosioci projekta na Republičkom nivou su CIP – Centar za interaktivnu pedagogiju, Pedagoško društvo Srbije i Fondacija za otvoreno društvo.  Cilj projekta je ukazivanje na važnost  i  značaja ranog razvoja dece za ukupan razvoj ličnosti.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend