Lokalne vesti

Zatezanje sistema

Ovogodišnja sezona remonta osnovne rudarske mehanizacije na Površinskom kopu „Drmno“ trajaće sedam meseci. Za to vreme treba ukloniti sve uočene nedostatke na pet rudarskih sistema i opremi koja je u funkciji otkrivanja, kao i rudarskoj mehanizaciji kojom se iskopava ugalj.

Кako nam je rekao Mašan Trifunović, direktor Direkcije za proizvodnju uglja, planom ovogodišnjih remontnih aktivnosti predviđeno je da se s radovima počne 1. aprila, generalnim sređivanjem osnovne rudarske mehanizacije i opreme koja radi u sklopu petog jalovinskog sistema. Od početka maja sledi remont bagera, odlagača i druge rudarske opreme koja je angažovana u sklopu trećeg jalovinskog sistema.

Od 1. juna u remontu će biti kompletna mehanizacija koja je angažovana na iskopavanju, transportu i preradi uglja. U julu će se raditi na investicionoj opravci mašina i opreme koja se eksploatiše u okviru prvog jalovinskog sistema. Septembar i oktobar rezervisani su za remont mašina i opreme koja radi u sklopu drugog jalovinskog sistema. Prema planu, sve ovogodišnje remontne aktivnosti treba da se završe do 30. oktobra.

– Veoma je važno zbog podizanja pogonske spremnosti i sveukupne stabilnosti i efikasnosti rada osnovne rudarske mehanizacije da svi predviđeni poslovi budu urađeni na vreme i kvalitetno – ističe Mašan Trifunović. – Planom remonta predvideli smo nabavku i zamenu dva ležaja okreta gornje gradnje bagera „SRs 2000“, koji rade u sklopu drugog i trećeg jalovinskog sistema.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend