Lokalne vesti

Zatvor za bivšeg direktora „Toplifikacije“

Viši sud u Požarevcu doneo je prvostepenu presudu kojom je Z.R. (48), bivši direktor JP „Toplifikacija“, osuđen na godinu dana i 10 meseci zatvorske kazne, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Ova presuda doneta je u odsustvu optuženog, koji se nalazi u bekstvu i za njim je raspisana poternica. Z.R. je uhapšen u avgustu 2014. godine, zbog sumnje da je izvršio zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebu u vezi sa javnim nabavkama u “Toplifikaciji”.

On se teretio da je jednom preduzeću omogućio protivpravnu korist od 3,6 miliona dinara preko poslova montaže predizolovnih cevi i izgradnje toplopredajne stanice na više lokacija u Požarevcu, bez učešća na tenderu.

Njemu se na teret stavljalo i da je, suprotno odluci Nadzornog odbora, angažovao advokate i sa njima sklopio fiktivne ugovore i isplatio im 80.000 dinara. Optuženi je prisustvovao na pripremnom ročištu, ali se kasnije nije odazivao pozivima suda, pa je u julu 2017. godine za njim raspisana poternica i određen mu je pritvor. Njega je, u odsustvu, zastupao branilac dodeljen po službenoj dužnosti, koji je na prvostepenu presudu najavio žalbu Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Ovim postupkom obuhvaćen je i R.R. (53) iz Obrenovca, koji je osuđen na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zbog falsifikovanja službnih isprava. On se teretio da je dostavio ponudu za radove koje je već izveo, zasnivajući je na lažnim podacima.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend