Lokalne vesti

Zatvoreni bazen u Požarevcu?

Požarevac bi trebalo da dobije zatvoreni bazen? U gradskoj upravi pokrenut je postupak za izgradnju objekta koji bi trebalo da se nalazi između hale i otvorenog bazena, rekao je Boom 93 direktor Sportskog centra Nenad Mitić.

Mitić nije precizirao kada bi projekat mogao da se realizuje, ali je naveo da se prikupljaju dozvole i saglasnosti za izgradnju zatvorenog bazena.

Izgradnja ovakvog objekta više od decenije jedna je od tema koja se pokretala tokom izbornih kampanja političkih stranaka. Svakog oktobra na međunarodni dan dece, gradonačelnici su dobijali povelju sa zahtevima najmlađih u gradu, gde je jedna od nezaobilaznih stavki bila izgradnja zatvorenog bazena. Aktivirala se i nekolicina mladih Požarevljana koja je početkom ove godine za samo mesec i po dana sakupila oko 2.000 potpisa za izgradnju bazena.

Po ovom pitanju proteklih godina nije mnogo urađeno. Postoji idejni projekat, a do izgradnje bi trebalo obezbediti i novac.

Što se tiče otvorenog bazena, on bi ove sezone trebalo da radi do 8.septembra. Da li će bazen i nakon ovog datuma nastaviti da prima posetioce, zavisi od vremenskih prilika. Dan ranije biče organizovano školsko i otvoreno prvenstvo u plivanju. U najavi je i osnivanje vaterpolo kluba.

Novina je da će od subote biti uveden automatski sistem prilikom posete bazenu. Biće izdavane nove dnevne ulaznice sa bar kodom, dok će vlasnici ostalih karata za više ulaza dobiti nove sa mikročipom. One će moći da se dopunjuju, a koristiće se i naredne sezone. Razmatra se mogućnost uvođenja kupovine na samom bazenu preko ovih kartica.

One sadrže osnovne podatke o vlasniku, kao i fotografiju, tako da će biti sprečena mogućnost zloupotreba.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend