Lokalne vesti

Zaveštanje i transplantacija organa

Braničevski upravni okrug danas je organizovao akciju „Produži život“ kao podršku nacionalnom programu transplatacije organa.

Donorsku karticu su danas popunili, izmedju ostalih, i načelnik okruga Goran Petrovic, gradonačelnik Miodrag Milosavljević i predsednik skupštine Miomir Ilić.

Akcija je održana  u svečanom salonu gradske skupštine.

Predstavljajuci kampanju ministarstva zdravlja Direktor uprave za biomedicinu Danica Mihailovic izjavila je da se zavestavanjem organa i njihovom transplatacijom čini važan korak u unapredjenju zdravstvenog sistema i zdravlja svake osobe.

Načelnik okruga Goran Petrović istakao je humani aspekt  akcije zaveštanja organa.

"Akcija označava solidarnost i govori o brizi o čoveku i otvara nove horizonte humanosti koje smo danas rešili da podržimo", rekao je on.

Upravni okrug akciju je organizovao u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Vojno-medicinskom akademijom.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend