Lokalne vesti

Završena Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“

Po odluci žirija, najbolja predstava XII Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja "Živka Matić" je "Protuve piju čaj" po tekstu Dragoslava Mihailovića, u režiji Milana Veljkovića, Teatra "Resava" Centra za kulturu iz Despotovca.

Nagradu je, u ime pozorišta, primio Aleksandar Ivanović. Kao i svake godine, najbolja predstava sa festivala „Živka Matić“ nastupiće na zatvaranju festivala „Milivojev štap i šešir“. 

Žiri koji je radio u sastavu: Goran Jovanović, kritičar, Dušan Radovanović, nastavnik biologije i Tijana Drndarević, profesor srpskog jezika i književnosti doneo je odluku da za najbolju glumicu festivala proglasi Milicu Pešić koja je tumačila ulogu Evice u predstavi „Pokondirena tikva“ Doma kulture „Vlada Marjanović“ iz Starog Sela. Nagradu je, u ime glumice, primio direktor Doma kulture iz Starog Sela, Jugoslav Todorović.

Žiri je za najboljeg glumca proglasio Ivana Dragojlovića koji je tumačio ulogu Petra u predstavi „Sabirni centar“ OAP „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića.

Nagrade , umetničke slike – poklon Udruženja likovnih stvaralaca “Milena Pavlović Barili“ Požarevac i prigodna Odličja dodelila je gospođa Galina Perić, v.d. direktorka Centra za kulturu.

Na kraju festivala, u čast nagradjenih, nastupilo je Gradsko pozorište iz Jagodine sa predstavom „Sab(h)rana dela Viljema Šekspira“.


Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend