Lokalne vesti

Završetak bolnice samo uz potporu države

Neophodno je da država stane iza projekta završetka nove bolnice u Požarevcu, pored toga što je projekat prenamene porodilišta završen i što može da se konkuriše kod fondova za sredstva, kaže direktor Opšte bolnice dr Srećko Bosić.

Bosić je dodao da Zdravstveni centar i lokalna samouprava nemaju ni materijlne ni političke moći da se to okonča.

U zgrada koja je trebalo da bude porodilište površine oko 9.000 kvadrata, a čija je gradnja počela u vreme vladavine Slobodana Miloševića i prekinuta pred NATO bombardovanje, trebalo bi da se premesti značajan deo službi koje rade u staroj bolničkoj zgradi.

Podsećamo da je Požarevac sa zdravstvenim centrom iz Rešice u Rumuniji konkurio zajedničkim projektom prema pretpristupnim fondovima EU u kojem je za završetak nove bolnice predvidjeno oko 900.000 evra.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend