Lokalne vesti

Završetak projekta Plato Srbija

Dodelom sertifikata u Požarevcu okončan je dvogodišnji projekat Plato Srbija koji je imao za cilj da malim i srednjim preduzećima kroz razmenu iskustava i zajedničkom radu na rešavanju problema, omogući poboljšanje poslovanja i ostvarivanje boljih poslovnih rezulata.

U projektu su učestvovala 62 preduzeća sa teritorija regionalnih privrednih komora Subotice, Požarevca i Pančeva, od kojih su 5 iz Požarevca i Kostolca.

Reč je o preduzećima Inter PO, Trgoprevoz, Stig, Ras produkt i Autoprevoz.

Nacionalni koordinator iz Privredne komore Srbije Aleksandar Nikolić istakao je danas da je namera da se projekat nastavi i narednih godina.

Inicijator projekta Plato Srbija je VOKA, Trgovinska komora istočne Flandrije. Projekat je sprovoden uz finansijsku pomoć Flamanske vlade.

Evropska mreža PLATO za razvoj i međusobnu saradnju malih i srednjih preduzeća nastala je devedesetih godina u Belgiji, proširila se u druge evropske zemlje i danas je to mreža koja obuhvata preko 8.500 malih i srednjih i preko 700 velikih preduzeća iz 17 evropskih zemalja. Mreža funkcioniše na istim principima u svim zemljama-članicama, vodeći računa o regionalnim i lokalnim karakteristikama malih i srednjih preduzeća.

Projekat doprinosi poboljšanju poslovanja malih preduzeća, ostvarivanje boljih poslovnih rezultata, kao i uspostavljanje kontakata s privrednim subjektima u zemlji i inostranstvu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend