Lokalne vesti

Zbog mita od 300 do 500 evra 32 krivične prijave protiv lekara

Za mesec dana kako je uvedena mogućnost prijave korupcije u zdravstvu putem SMS-a, stiglo je 439 prijava, a u ime građana biće podnete 32 krivične prijave Republičkom javnom tužilaštvu, saopštila je nevladina organizacija „Srbija u pokretu“, koja je pokretač servisa.

Najviše prijava stiglo je iz Smedereva, Beograda, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Leskovca, Niša, Sremske Kamenice i Sremske Mitrovice.

Prijave su anonimne i odnose se na pojedine lekare, a kada je u pitanju problem sa zapošljavanjem, na pojedine ljude iz menadžmenta zdravstvenih ustanova.

Nekoliko Požarevljana smo pitali da li bi i oni prijavili korupciju ?

Zanimljiv je podatak da su traženi iznosi mita od 300 do 500 evra – kaže Predrag Stojičić iz organizacije “Srbija u pokretu” koja je pokrenula SMS servis.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend