Lokalne vesti

Zdrava ishrana

Kako jedeš tako misliš, kako misliš tako živiš. Moderno doba nosi mnogo stresa i malo vremena da bi savremeni čovek mogao na pravilan način da se zdravo hrani.

Loša ishrana utiče na mentalno zdravlje i sa sobom povlači brojne posledice upozorava nutricionista Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu Saša Dražilović.

“Te posledice mogu da se svedu na šećernu bolest, masnoće u krvi i na povišen krvni pritisak. To su poznati zdravstveni problem danas aktuelni”.

Dražilović kaže da je preventiva najbolji lek jer operacije mogu da spasu život ali ne i da uklone uzrok bolesti. On kaže da je važno da se deci tokom školovanja pruži neophodna edukacija u vezi sa pravilnom ishranom, jer se ishrana koja je okosnica zdravlja često se stavlja na poslednje mesto.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend