Lokalne vesti

Železara vuče dole još 15.000 ljudi

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Ljubisav Orbović kaže da se problem Železare u Smederevu, pored zaposlenih u njoj, može odraziti na još 15.000 radnika.

On je, gostujući na RTS-u, rekao da faktički ne postoji garancija da će Železara početi rad, budući da je to najavila odlazeća, a o tome treba razgovarati sa novom vladom.

„Nije to pitanje samo Sartida, već kompletne metalske industrije i drugih grana industrije koje zavise od nje i oslikaće se na još oko 15.000 radnika“, istakao je Orbović.

Prema njegovim rečima, evidentno je da u Železari postoje veliki problemi i da u ovom trenutku nema kupca, niti jasnog programa za Železaru.

Orbović je naveo da će radnici dok Železara ne počne rad koristiti godišnje odmore, ukoliko ih nisu iskoristili ili će uzimati 65 odsto od plate, što, kako je ocenio, nije dovoljno za život.

On je poručio da Železara mora da proradi, da se moraju obezbediti i sirovine i tržište, istakavši da to nije samo pitanje radnika i rukovodstva, već je neophodna i pomoć države.

Kada je reč o vladi, predsednik S S S S je zadovoljan, jer se sadašnji stavovi stranaka koje planiraju da formuraju vladu ne razlikuju od onih koje su iznele u razgovorima sa tom sindikalnom organizacijom pre izbora.

„Nema velike razlike i čini mi se da to ide u jednom pozitivnom smeru“, rekao je Orbović i dodao da će nova vladi imati podršku Sindikata ako se dogovore o pokretanju privrede i ako ne dođe do smanjenja plata i penzija.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend