Lokalne vesti

Žuta kiša u Požarevcu /foto/

Požarevljani su danas neprijatno iznenađeni žutom kišom koja je donela prašinu. S obzirom na situaciju u Klenovniku i razvejavanje pepela sa odlagališta energetskog kompleksa EPS-a u Kostolcu, mnogi su se zapitali da li je prašina došla i u Požarevac. U RHMZ su Boom 93 potvrdili da je ipak reč o saharskom pesku u padavinama.

Kiša obično spere prljavištinu i osvežava, ali slaba kiša koja od jutros povremeno pada u Požarevcu donela je saharski pesak. To je stvorilo neprijatnosti građanima jer se čestice zadržavaju na površinama i odeći.

Odmah su krenula nagađanja po društvenim mrežama da li je reč o pepelu iz kostolačkih termoelektrana koju košava danima sa odlagališta razvejava po Klenovniku. Nagađanja su išla do toga da je na ulici moglo da se čuje kako ljudi diskutuju o prašini koja je došla iz Sirije.

Istina je, međutim, da smo trenutno u oblaku čestica koja su južna vazdušna strujanja podigla iz severa Afrike. Pesak i prašina iz Sahare iznad našeg područja biće danas i sutra, dok se od srede očekuje da će se premestiti dalje, rečeno je Boom 93 u RHMZ.

Do tada pokušajte da izbegnete otvoreni prostor tokom kiše. Već u noći između utorka i srede dolazi „čista“ kiša koja će padati dovoljno dugo da ispere talog koji će se stvoriti danas i stutra. Nakon toga očekuje nas period lepog vremena, a ono što je najvažnije za stanovnike Klenovnika, bez košave.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend