Lokalne vesti

Žuti meteoalarm zbog mogućih nepogoda

Republički hidrometerološki zavod proglasio je žuti meteoalarm za područje Braničevskog okruga zbog mogućih nepogoda.

Prema najavama RHMZ-a današnji žuti meteolaram povezan je sa visokim temperaturama za koje se očekuje da će preći 32 stepena. Uslovi su potencijalno nepovoljni za hronične bolesnike, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom ili meteoropate, naročito ako ovi uslovi potraju nekoliko uzastopnih dana. Takođe, ovakvi vremenski uslovi su povoljni za pojavu šumskih i drugih požara.

Usled očekivane biometeorološke situacije oprez se savetuje asmatičarima i srčanim bolesnicima. Pad radne sposobnosti, poremećaj sna i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije.

Za naredni dan,15. avgust, očekuje se lokalna pojava grmljavine, kao I lokalna pojava intenzivnih pljuskova i jakog vetra.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend