Sport

ATP: Novak strpljivo čeka

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i dalje drži drugo mesto na ATP listi, ali ga samo dve nedelje dele od povratka na čelo.

Đoković, kao i prošle nedelje, ima 195 bodova manje od Federera, ali će ga, bez obzira na rezultate u naredne dve nedelje, 5. novembra preteći, zahvaljujući usklađivanju termina za narednu sezonu. Švajcarac na turniru u Bazelu i Mastersima u Londonu brani ukupno 3.000 bodova, dok će Novaku biti oduzeto 560.

Janko Tipsarević je i ove nedelje deveti na listi, dok je za Viktor Troicki nazadovao u odnosu na prethodnu listu za tri pozicije i sada je na 32. mestu. Među prvih 200 Srbija ima još dvojicu tenisera – Dušana Lajovića, koji je ostao 142. i Borisa Pašanskog, koji je 179, posle skoka za 34 pozicije.

I dok su Federer i Đoković izdvojeni na vrhu, Britanac Endi Mari sigurno drži treće mesto, ispred i dalje povređenog Rafaela Nadala i njegovog sunarodnika Davida Ferera. Prvu desetoricu kompletiraju isti teniseri kao i prošle nedelje – Tomaš Berdih, Žo-Vilfred Conga, Huan Martin del Potro, Tipsarević i Huan Monako.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend