Sport

Baumgartner: Razočaran sam, ali ne odustajem

Skok austrijskog padobranca Feliksa Baumgartnera sa ivice svemira (visina od 36.576 metara) odložen je sinoć usled jakog vetra, neposredno pre planiranog lansiranja.

Ceo svet je očekivao izvođenje neverovatnog podviga „Neustrašivog Feliksa“, ali nakon brojnih odlaganja i utiska da će do skoka ipak doći, na kraju je cela operacija definitivno odložena na 24 sata zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Vidno razočaran, Austrijanac je nakon izlaska iz kapsule najavio da će ponovo pokušati.

„Došli smo do ovog trenutka, nema šanse da sada odustanemo“ rekao je Baumgartner.

Kako sada stvari stoje, skok najverovatnije neće biti obavljen ni danas, jer su u Rozvelu u SAD, odakle bi balonom trebalo da poleti, i dalje jaki vetrovi.

„Pošto sam tako dugo u ekstremnim poduhvatima, naučio sam da strah koristim kao svoju prednost“ rekao je ranije Baumgartner. 

„Strah mi je postao prijatelj. On me sprečava da odem predaleko preko crte“ kaže ovaj avanturista.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend