Sport

Bernabeu postaje 3. najveći stadion

Stadion Real Madrida "Santjago Bernabeu" mogao bi da postane treći najveći na svetu, ukoliko se ostvari plan Madriđana o proširenju kapaciteta.

Grad Madrid je u novembru odobrio obnovu „Bernabea“ koji bi u naredne tri godine trebalo da postane viši, te dobije krov iznad celog terena.

Novi „Bernabeu“ trebalo bi da ima kapacitet pd 93.000 mesta, pa bi postao treći najveći fudbalski stadion na svetu iza stadiona „Azteka“ u Meksiko Sitiju (105.000 mesta) i Barseloninog „Nou Kampa“ (98.772).

Renoviranje „Bernabea“ bi trebalo da košta između 200 i 250 miliona evra, a klub će to da finansira preko raznih komercijalnih aktivnosti.

Renoviranje bi trebalo da obuhvati i zelene porvšine u okolini stadiona, veći sadržaj za posetitelju bližem krugu, veća garaža ispod stadiona, te tržni centar.

Na svetu postoje veći stadioni od navedenih,, ali oni nisu namenjeni fudbalu, ili njihov komfor nije na nivou od pet zvezdica.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend