Sport

Enrico Savlador osvajač 59. biciklističke trke „Kroz Srbiju“

Prolaskom kroz cilj u centru Požarevca završena je ovogodišnja biciklistička trka „Kroz Srbiju“.

Poslednja, 4 etapa, ovogodišnje trke vožena je od Mionice do Požarevca u dužini 157. kilometara. Prvi kroz cilj i osvajač 4. etape bio je Slovak Ján Andrej Cully koji je ovu deonicu izvozio sa 3h 44 minuta 18 sekundi. Drugo mesto osvojio je član reprezentacije Srbije Marko Daniović, dok je treći kroz cilj prošao italijan Simone Innocenti.

Osvajač žute majice i pobednik 59. biciklističke trke „Kroz Srbiju“ je italijan Enrico Salvador. Belu majicu, koja se dodeljulje za najboljeg mladog vozača trke pripala je Moranu Vermeulenu iz Austrije. On je osvojio i plavu maijcu za najboljeg vozača u brdskim etapama. Crvenu majicu, koja se dodeljulje najboljem spritneru trke, osvojio je italijan Riccardo Bobbo.

Ovogodišnje biciklistička trka „Kroz Srbiju“ imala je poseban značaj zato što su se osvojeni bodovi računali za kvalifikacije na Olimpijske igre sledeće godine u Tokiju.

Riccardo Bobbo

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend