Sport

Finiš priprema Železničara iz Požarevca

Fudbalski klub Železničar iz Požarevca privodi kraju pripreme za novi sezonu u Braničevskoj fudbalskoj ligi.

Klub je počeo sa pripremama 13. jula, dok je igrački kadar mahom ostaje nepromenjen. Iz kluba je otišao Nemanja Vukanović kao i Stojković Ivan, a u klub su došli Kočić Kristijan, Milenkovic Marko i Živković Mihajlo.

 Tokom pripremnog perioda odigrano je nekoliko prijateljskih susreta. Prvi susret Železničar je odigrao protiv Trgovačkog iz Petrovca na Mlavi, člana Braničevske okruzne lige i pobedio je goste rezultatom 2:0. Druga utakmica bila je protiv zonaša Zvižda iz Kučeva koja je odigrana na domaćem terenu i završena je rezultatom 1:1. Sledeća pripremna utakmica odigrana je protiv zonaša VGSK. Na utakmici je viđeno mnogo lepih golova, a krajnji rezultat bio je 3:4 za goste. Odigrana je još jedna utakmica sa Trgovačkim u Petrovcu na Mlavi gde je Železničar pobedio 4:2. U poslednjoj pripremnoj utakmica protiv Železničar je igrao protiv ekipe Borca iz Ralje. Utakmica je završena u korist gostiju sa rezultatom 1:2

Početak Braničevske okružne lige zakazan je za idući vikend kada Železničar u subotu ide u Golubac gde će se u prvom kolu sastati protiv Đerdapa.

Pioniri Železničara takođe nekoliko nedelja vredno treniraju i spremaju se za Pionirsku ligu Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, grupa podunavsko-šumadijska. Železničar se za učešće u ovoj ligi plasirao kao osvajač Braničevske okružne lige. Prvenstvo startuje u subotu 17.avgusta, a na stadion „Iza ložionice“ dolazi OPK Rudar 2001 iz Kostolca. Pioniri su ovog vikenda odigrali prijateljsku utakmicu protiv FK Mladi radnik 1926, a rezultat je bio 0:8.

Treba napomenuti da ligu pionira čine ekipe dečaka rođenih 2004/2005.a da ce se FK Železničar takmičiti sa igračima 2005/2006/2007.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend