Sport

Hrvatska-Srbija od 18h

Reprezentacija Srbije od 18 časova na Maksmiru igra sa Hrvatskom meč kvalifikacija za svetsko prvenstvo.

Proteklih nedelja, a posebno dana obe selekcije su bile pod lupom javnosti, svako je iznosio svoje viđenje meča u Zagrebu, selektori su ostali zagonetni što se tiče sastava, ali će sve biti jasno večeras.

Šta o meču kažu pojedini građani u Požarevcu?

Četvrtak je bio prilično buran dan za srpsku delegaciju. Naš tim doputovao je u Zagreb, a prva vest bila je da je zabranjen najavljeni otvoreni trening.

Srpske novinare pratilo je jako obezbeđenje i poručeno im je da „ne nasedaju na provokacije“.

Od 17 sati selektor Siniša Mihajlović imao je konferenciju za novinare i rekao je da ne razmišlja o dve stvari, o porazu i ostavci. Trening reprezentacije Srbije ipak je ‘prvih 15 minuta bio otvoren za javnost, a naša ekipa dočekana je aplauzom.

Selektor Hrvatske Igor Štimac rekao je da ne oseća tenziju uoči utakmice sa Srbijom i da „niko ne može da kaže da je Srbija bolja od Hrvatske“.

 

Legenda jugoslovenskog fudbala i druga „Zvezdina zvezda“ Dragoslav Šekularac rekao je u intervjuu za „Jutarnji list“ da će „staviti celu imovinu“ na pobedu Hrvatske.

Bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da je Hrvatska favorit i da je napad Srbije „tanak“.

Hrvatska policija spremna je da prekine utakmicu na Maksimiru, u slučaju masovnog navijačkog skandiranja koje podstiče na mržnju, npr. „Ubij Srbina“.

Ekstremna desničarska Hrvatska stranka prava Ante Starčević tražila je zabranu ulaska srpskom selektoru Siniši Mihajloviću. 

Ivica Kralj, koji je 1999. godine branio na Maksimiru za tadašnju SR Jugoslaviju, kaže da ga cela situacija pred meč podseća na onu od pre 14 godina.

Svetske kladionice procenjuju da je Hrvatska apsolutni favorit u predstojećem okršaju. A pred meč na Maksimiru ponovo je pokrenuta i tema regionalne fudbalske lige.

Reprezentativac Srbije Ivan Radovanović izjavio je da će ’orlovi’ ‘izginuti’ na terenu i da se nada da će proraditi „srpski inat“. Radosav Petrović rekao je da se niko iz nacionalnog tima ne plaši duela sa Hrvatskom.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend