Sport

Jovana Grujić čekirala kartu za Francusku

Požarevljanka Jovana Grujić, član teniske reprezentacije Srbije do 12 godina, uspela je sa svojim timom da se plasira u finale Ekipnog šampionata Evrope. Završni deo turnira biće održan u periodu od 9. do 12. avgusta u Francuskoj.

Sa četri pobede u kvalifikacijama Ekipnog prvenstva Evrope, koje su se održale u rumunskom gradu Galati, reprezentacija Srbije u sastavu: Jovana Grujić, Mia Ristić i Dunja Marić predvođene trenerom Branislavom Janković plasirala se u finalni deo turnira koji će se održati u Francuskoj.

U prvom kolu savladan je tim Švajcarske sa 3:0, dok je u drugom krugu nakon velike borbe savladana i reprezentacija Mađarske sa 2:1. U poslednjem kolu, rutinski je savladana ekipa Gruzije sa 3:0.

U play-offu za plasman na glavni turnir šampionata Evrope, Srbija je savladala domaću selekciju Rumunije, rezultatom 2:1.

Ovo je još jedan u nizu sjajnih rezultata za Jovanu Grujić. Ona će se sa timom Srbije na završnom turniru u Francuskoj boriti za neku od medalja.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend