Sport

Jovana Grujić u kvalifikacijama za finale ekipnog prvenstva Evrope

Reprezentacija Srbije u konkurenciji devojčica do 12 godina, čiji je član požarevljanka Jovana Grujić, pokušaće da kroz kvalifikacije izbori plasman u finale Ekipnog šampionata Evrope.

Ženska selekcija Srbije u sastavu: Jovana Grujić, Mia Ristić, Dunja Marić pod vođstvom trenera Branislave Janković nalazi se u rumunskom gradu Galati, gde će danas, voljom žreba odigrati svoj prvi meč protiv tima Švajcarske.

Kvalifikacione grupe podeljene su po zonama unutar kojih su formirane još dve grupe.

Selekcija Srbije nalazi se u grupi B, zone D. Pored našeg tima, u grupi B se nalaze još i timovi Gruzije, Mađarske i Švajcarske. sa kojima će naša selekcija igrati u periodu od 26. do 29. jula.

Dve prvoplasirane ekipe iz grupa A i B ukrstiće se u duelima polufinala, nakon kojih finalisti zone D idu direktno u finalni deo turnira Ekipnog šampionata Evrope koji će se održati u Francuskoj u period izmedju 9. i 12. avgusta.

Jovana Grujić trenutno je najveća teniska nada braničevskog okruga. Svojom dobrom igrom i zalaganjem na treninzima zaslužila je pozive u državni tim.

Pod vođstvom svog trenera Miloša Stevanovića, Jovana pravi zapažene rezultate na turnirima po Srbiji u kategorijama devojčica do 12 i 14 godina.

Ove sezone, Jovana je osvojila tri turnira pod organizacijom Tennis Europe asocijacije.

Njoj su potrebna još tri trofeja iz te asocijacije, kako bi osvojila dovoljan broj bodova za prvi izlazak na zvaničnu listu najboljih juniora Evrope sledeće sezone.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend