Sport

Kik boks šampion iz Požarevca

Grad Požarevac priredio je svečani prijem za Marka Mijatovića, mladića koji je na Evropskom šampionatu u kik boksu u Italiji osvojio zlatnu medalju.

 

Mijatović se ovim sportom bavi u poslednje dve godine u Klubu borilačkih sportova „012“. Zlato je osvojio u kategoriji do 67 kilograma.

Mijatoviću su na uspehu čestitali član gradskog veća Vladimir Petrović i predsednik gradskog sportskog saveza Slobodan Jović.

Oni su istakli opravdanost ulaganja u omladinski sport i izrazili očekivanje da će narednih godina izdvajanja iz budžeta biti veća. Jović je rekao da bi u 2016.godini izdvajanje trebalo da budu oko 100 miliona dinara, što nije mala suma.

 

 

Zanimljivo je da su učešće na šampionatu u Italiji sportisti sami finansirali, kao i da klub nema osnovne uslove za održavanje treninga.

Pored Mijatovića, na šampionatu u Italiji učestvovao je i njegov trener, Mikola Marković.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend