Sport

Klub borilačkih sportova iz Požarevca najbolji na prvenstvu Beograda

Na prvenstvu Beograda koje je održano u Lazarevcu članovi Kluba borilačkih sportova „012“ iz Požarevca ostvarili su dobre rezultate. Oni su u ukupnom plasmanu proglašeni za najbolji klub na turniru.

Ovaj klub je predstavljalo 12 takmičara koji su se nastupali u različitim kategorijama. Miroslav Pudarević je u pionirskoj konkurenciji osvojio bronzanu medalju, dok je Aleksa Petković u kadetskoj konkurenciji (kategorija do 57 kilograma) posle dve borbe došao do srebrne medalje. Marijana Janković (60 kg) prvi put je bila u ringu i u kadetskoj konkurenciji nakon dve borbe, koje su završene prekidom, u prvoj rundi osvojila zlatnu medalju. Aleksa Ivković je u konkurenciji juniora (63,5 kg) prvi meč završio nokautom protivnika na samom početku borbe. Drugi meč dobio je čistom sudijskom odlukom i očekuje ga finalna borba za dve nedelje protiv odličnog borca iz Uba. Juniori Strahinja Antić, Mihajlo Mitić i Pavle Radojčić takođe su se prvi put pojavili u ringu, pružili su odlične borbe,a protivnicima zadali velike probleme, ali su sudijskim odlukama izgubili na poene, iako su nijanse bile u pitanju. U juniorskoj ženskoj konkurenciji (do 60 kg) nastupale su Ivana Zdravković i Sofija Ivkov. Obe članice požarevačkog kluba su se plasirale u finale pobedivši svoje protivnice sudijskim odlukama. Ivana je pokazala neverovatnu tehniku i borbenost a meč je proglašen za jedan od najlepših na turniru.

U najjačoj, seniorskoj konkurenciji nastupaju iskusni borci i jaki udarači. Predstavnici KBS „012“ osvojili su tri zlatne medalje – Nemanja Živanović (u kategoriji do 63,5 kilograma), Aleksandar Živković (do 67 kg) posle dve neverovatne borbe, odličnom boks tehnikom po uzoru na Canela Alavreza, kao i Nikola Antić (najteža kategorija 91 kg), koji je dve borbe završio tehničkim nokautom.

Vredno je istaći uspehe najuspešnijih takmičara – Sare Miljković i

Nemanje Živanovića, koji su ove godine,žargonski rečeno “osvojili sve što se osvojiti može” na Balkanu, na turnirima u kik boksu, koji po rečima iskusnih boraca, nimalo nisu laki. Sara Miljković je obezbedila svoje mesto u kik boks reprezentaciji Srbije. Budući da je kik boks postao deo porodice Olimpijskih igara , možemo očekivati da Saru vidimo i na Olimpijadi, što bi predstavljao ogroman uspeh i za naš grad.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend