Sport

Leo oborio rekord Gerda Milera!

Nemac Gerd Miler više nije najefikasniji strelac u jednoj kalendarskoj godini, jer je njegov rekord od 85 pogodaka 1972. oborio Argentinac Lionel Mesi sa dva gola za Barselonu u prvenstvenom meču sa Betisom i trijumfu od 2:1.

Te 1972. godine Gerd Miler je zadivio svet sa 85 datih golova. I činilo se da to niko, nikada, neće moći da ponovi.

Za Bajern je odigrao 53 meča i 72 puta bio strelac, a za tadašnju Zapadnu Nemačku je nastupio sedam puta i 13 puta bio strelac u dresu reprezentacije.

Tačno četiri decenije kasnije, Lionel Mesi je ponovio taj podvig. I nadmašio.

Istina, za razliku od Milerovog učinka, za koji je Nemcu bilo potrebno „samo“ 60 nastupa, Mesi je u svom 66. ovogodišnjem došao do 85, a ubrzo i do 86. gola.

Sjajni Argentinac je u 57. nastupu za Barsu u 2012. postigao dva pogotka, ukupno 74 klupska gol ove godine, a za nacionalnu selekciju svoje zemlje 12 golova dao je na devet odigranih utakmica.

Rekord Gerda Milera Lionel Mesi je stigao u 16. minutu duela sa Betisom, kada je u svom stilu pošao u solo prodor sa desne strane, nanizao nekoliko protivničkih igrača i dijagonalom po zemlji ispisao novu stranicu fudbalske istorije.

Čarobnjak u kopačkama nije se tu zaustavio, želeo je u anale i samo devet minuta kasnije još jednom je zatresao mrežu za vođstvo od 2:0 i tako postao apsolutni vladar po broju golova u jednoj kalendarskoj godini, a Barselone je pobedom nad Betisom (2:1) ulepšala njegov rekord.


Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend