Sport

Maarten Van Trijp pobednik druge etape biciklističke trke „Kroz Srbiju“

Prolaskom kroz cilj u centru Požarevca završena je druga etapa 58. Biciklističke trke „Kroz Srbiju“.

Prvi kroz cilj prošao je Maarten Vat Trijp iz Holandije koji vozi za ekipu Destil Parkhotel Valkenburg. On je juče u prvoj etapi zauzeo 19. mesto. Drugoplasirani na današnjoj trci je Nicolas Marini iz italije koji se takmiči za ekipu Mstina Focus. Treći kroz cilj prošao je, pobednik jučerašnje prve etape, Argentinac Nicolas German Tivani Perez koji nastupa za ekipu Trevigani Phonix.

Plavu majicu, koja se dodeljulje najboljem takmičari u brsdskim ciljevima, pripala je Danielu Cristi iz ekipe Steauea Bukurešt. Zelenu majcu, koja se dodeljulje najbolje plasiranom na prolaznim ciljevima, dobio je Zahiri Abderrahim iz ekipe Trevigani Phonix. Belu majcu, koji nosi najbolje plasirani takmičar ispod 23 godine, obukao je Batuhan Ozgur iz ekipe Torku Sekerspor. Kao najbolji u generalnom plasmanu žuta majca pripala je Germanu Nicolasu Tiviani Perezu.

Biciklistički savez Srbije dodelio je žutu majcu gradu Požarevcu za pomoć i dugogodišnju saradnju u organizaciji biciklističke trke „Kroz Srbiju“. Podsetimo da je ove godine Požarevac šesti put domaćin ovoj biciklističkoj trci.

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca je rekao da ovakve sportske manifestacije nadahnjuju mlade Požarevljane da krenu stopama sportista.

„Iz godine u godnu nam na delu pokazujete da pored očigledne koristi koju po čoveka ima svaki sport, biciklizam izdvaja od ostalih velika upornost kao i borba sa samim sobom. Baveći se ovako napornim sportom svimožemo dosa naučiti od Vas kako se bori sa kriznim situacijama i problemima, i kako se prevazilaze granice koje čovek čitavog svog života želi da pomera“ rekao je Spasoić.

Sutra je na redu poslednja, treća etapa biciklističke trke. Start sutrašnje trke biće u arheološkom nalazištu Viminacijum dok je cilj predviđen na Avali. Dužina sutrašnje etape je 113 km. Početak trke zakazan je za 11h dok se završetak etape očekuje oko 14h.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend