Sport

MRK Požarevac izbačen iz Super B lige?

Na zvaničnom sajtu Rukometnog saveza Srbije objavljeno je rešenje u kome se navodi da je doneta odluka o prestanku članstva Muškog rukometnog kluba iz Požarevca u Super B ligi grupa Sever – Centar.

Ova odluka je doneta pošto Požarevljani nisu na vreme platili licencu koja je neophodna kako bi neki klub mogao da učestvuje u ovom rangu takmičenja. Zbog toga MRK Požarevac nije odigrao prva tri kola i po propozicijama takmičenja direktor lige je doneo odluku kojom ekipi iz Požarevca prestaje članstvo u Super B rukometnoj ligi.

Nebojša Đokić, sportski direktor MRK Požarevac je kazao da će se klub žaliti na tu odluku.

„Mi smo u intezivnim pregovorima sa lokalnom samoupravom kako bi dobili sredstva potrebna za žalbu i samu licencu. Očekujem da će se ovaj problem rešiti u narednim danima“ istakao je Nebojša Đokić.

Ana Miljanić, članica gradskog veća zadružena za sport kaže da lokalna samouprava sve svoje obaveze prema klubovima, koje su definisane ugovorom, izmiruje u roku.

Žalbeni rok na ovo rešenje direktora lige je 8 dana.

Da li će se MRK Požarevac ipak takmičiti u drugom po snazi rukometnom takmičenju u Srbiji ostaje da se vidi u narednim danima.

Rešenje direktora Super B lige možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend