Sport

Nadalu 53. titula i rekord

Rafael Nadal osvojio je treću titulu otkad se oporavio od povrede, ali trofej u Indijan Velsu najveći je, najvredniji je, a uz to se igra na betonu.

Nadal je u finalu pobedio Huana Martina del Potra iz Argentine sa 4:6, 6:3, 6:4 za dva i po sata igre.

Špancu je to 53. trofej u karijeri, a rekordni 22. na turnirima Masters serije (Federer ima 21). Takođe, to je prva Nadalova titula na betonu još od oktobra 2010. godine i trijumfa u Tokiju.

Iako je imao set i brejk zaostatka, Nadal je pokazao kvalitet tenisa u rangu onog Nadala pre povrede i uspeo je da preokrene za svoj treći trofej u Indijan Velsu. Del Potro je igrao dobro, ali je bio sve umorniji kako je meč odmicao, s obzirom da je iza sebe imao dva meča u tri seta, i to sa Marijem i Đokovićem.

Ukupno, Nadal je imao 33 direktna poena i 27 grešaka, a Del Potro je upisao 28 vinera i 38 neiznuđenih grešaka.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend