Sport

Nikola Grbić novi selektor Srbije

Legendarni kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić imenovan je za novog selektora nacionalnog tima, saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

Grbić, član Odbojkaške aleje slavnih i najbolji igrač Evrope 1997. godine, završio je prošle godine bogatu igračku karijeru, a trenutno je trener italijanske Peruđe.

Karijeru je počeo u Banatu iz Zrenjanina, a igrao je u Vojvodini, pre nego što je 1994. godine prešao u italijanski Montikjari. Potom je nastupao za Trako, ponovo Montikjari, Kuneo, Sisli, Milano, Pjačencu, Trentino, opet Kuneo i na kraju Zenit iz Kazanja.

Osvojio je dve titule prvaka Italije, titulu prvaka Rusije, tri Kupa Italije, dve titule pobednika Lige šampiona, dva Superkupa Evrope, Kup kupova i Kup CEV-a.

Sa reprezentacijom je od 1995. do 2010. godine osvojio 19 medalja – olimpijsko zlato i bronzu, srebro i bronzu na SP, zlato, srebro i četiri bronze na EP, četiri srebra i dve bronze u Svetskoj ligi i bronze u Svetskom kupu izazivača, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend