Sport

Novak preokretom do titule

Drugi reket sveta Novak Đoković je nakon osvojenog turnira u Šangaju izjavio da se izvukao u finalu protiv Endija Marija.

Đoković je do prve titule na Mastersu u Šangaju stigao posle preokreta i pobede protiv Marija sa 5:7, 7:6(11), 6:3.

„Želim da se zahvalim Mariju na fantastičnoj igri, bio je na poen od osvajanja turnira, i vrlo lako sam mogao da se nađem na mestu gubitnika, ipak sam uspeo da se izvučem i pobedim. Nadam se da su se svi lepo zabavili, jer mi jesmo“, rekao je Đoković.

On je dodao i da je turnir u Šangaju jedan od najuspešnijih u poslednjih nekoliko godina, kao i da je organizacija bila na vrhunskom nivou.

„Zahvalio bih se svom timu, bez kojeg ne bih nikada uspeo sve ovo, takođe zahvalio bih se sponzorima, organizatorima turnira, ljudima koji su dolazili da prate ceo turnir. Naravno, najviše se zahvaljujem svojim navijačima na tribinama, ali i širom sveta. Turnir je jedan od najuspešnijih u poslednjih par godina, a organizacija je bila fenomenalna“, istakao je Đoković.

Endi Mari je rekao da mu je žao što nije uspeo, ali da će se boriti kraj sezone privede na najbolji mogući način.

„Čestitam Novaku na odličnoj igri, stvarno je bio neverovatan. Čestitam i Novakovom timu, zahvalio bih se svim gledaocima koji su nas pratili tokom celog turnira. Ovo je jedan od najboljih turnira na ATP turu. Mnogo mi je žao što danas nisam uspeo, ali ću se truditi da godinu završim na najbolji način“, rekao je Mari.

Đoković je ovom pobedom uspeo da smanji zaostatak za Rodžerom Federerom na samo 195 bodova. Đoković u međusobnom skoru sada vodi sa 9:7 u pobedama nad Marijem.

Našem teniseru sada nedostaju pobede na samo dva Mastersa. Đoković nije uspeo da trijumfuje još samo na turnirima u Sinsinatiju i Monte Karlu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend