Sport

Novi poraz „Pastuva“

U utakmici Druge lige Srbije ekipa Klek Vitezova ostvarila je pobedu protiv Požarevac Pastuva rezultatom 6:0.

U Zrenjaninu gde kiša je pravila ogromne probleme obema ekipama, u pojedinim trenucima i pravi potop, srećniji, snalažljiviji i za taj jedan tačdaun bolji Vitezovi iščupali su dragocenu pobedu tek u produžetku. Loša igra u napadu prosto ide uz ovakvo vreme, pa ne čudi veliki broj loših poteza, famblova i kazni.

Ekipe su vrlo retko bile u prilici da poentiraju. U trećem kvartalu RB Vitezova Dragomir Milanović prebacio loptu preko linije, ali sudije su poništile TD smatrajući da je igrač Kleka pre toga izašao van terena.

Najbliži poenima gosti su bili nekoliko sekundi pre kraja kada su pokušali sa fild golom, ali kik koji je bio udaljen 45 jardi bio je izblokiran od strane Kleka. DE Ilija Krajinović je sjajno prošao kroz sredinu i izblokirao šut.

U produžetku prvi napad su imali Vitezovi, krenuli su sa 20 jardi i iz dva trčanja Radeta Škorića uneli loptu u end zonu gostiju, međutim pošto nisu realizovali pretvaranje za dva poena vodili su samo sa 6:0. Pastuvi su krenuli takođe sa 20 jardi, ali su u drugom pokušaju famblirali, lopte se dokopao kapiten Vitezova LB Nenad Pajić čime je susret okončan, na radost domaće ekipe i navijača koji su propisno pokisli.

Odbrane su bile prilično sigurne, po ovakvom vremenu obe ekipe zaslužuju sve čestitke, igrali su borbeno, fer i korektno od početka do kraja.

Heroj utakmice bio je LB Vitezova Rade Škorić, koji je na kraju igrao raning beka: „Sve čestitke ekipama, po ovakvom vremenu ostavili smo srce na terenu i mi i Pastuvi. Imali smo malo više sreće, ja pogotovo, nisam se spremao za ovo, ali silom prilika morao sam da uđem na teren i drago mi je da sam pomogao timu da ostvari bitnu pobedu, prvu u sezoni”, rekao je Škorić.

U sledećem kolu Klek Vitezovi sledećeg vikenda gostuju u Zemunu gde ih dočekuju Pirati. Pastuvi imaju pauzu u 3. kolu, a u četvrtom dočekuju upravo Pirate.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend