Sport

Odbojkaši ciljaju evropska takmičenja

Odbojkaški klub Mladi radnik iz Požarevca u izmenjenom sastavu započinje pripreme. Članovi tima sa nestrpljenjem čekaju na početak sezone, dok iz stručnog štaba najavljuju borbu za izlazak na evropsku odbojkašku scenu.

Nakon osvojenog  petog mesta u prethodnoj sezoni, odbojkaški tim Mladog radnika iz Požarevca  vredno je radio na stvaranju novog tima koji će se boriti za najviše domete. Umesto Dragana Bonića (istekao ugovor), trenersku palicu preuzeo je iskusni stručnjak Milan Ćurčić koji će imati za zadatak da nastavi sa kvalitetnim radom i izbori visok plasman u domaćem šampionatu kako bi ekipa učestvovala u plej-ofu i tako sebi  stvorila šansu da zaigra u Evropi.

Pored promena u stručnom štabu, radilo se i na rekonstrukciji igračkog kadra. Neki od glavnih igrača su obnovili svoje ugovore, a tim je osvežen i dovođenjem nekoliko pojačanja i priključivanjem mlađih odbojkaša prvom timu.

Predsednik Lazar Ristić izjavio je za nedeljnik “Reč naroda” da veruje da je tim kompletiran i spreman za novu sezonu. On smatra da ovaj tim uz malo sportske sreće može da se domogne do zacrtanih ciljeva koji se odnose na što bolji plasman u prvenstvu i kupu.

U ekipi smatraju da je realno i učešće na finalnom turniru u Kupu. U tom slučaju , klub bi opet podneo kandidaturu da bude domaćin, što bi bio još jedan značajan događaj za grad, kakav je bio i ranije.

Ristić je dodao da veruje da ovaj tim ove sezone može da izbori izlazak na internacionalnu scenu. On se nada da bi ekipa dobrim plasmanom kroz učešće u Balkanskom kupu mogla da dođe do Čelindz kupa.

Takav uspeh bi puno značio za tim, ali bi to takođe bio i korak bliže ostvarenju želje da odbojkaška Asocijacija, Požarevcu dodeli organizaciju završnog turnira , što bi po Ristićevim rečima bio pravi spektakl u gradu.

Seniorski tim Mladog radnika počinje sa pripremama 30.jula, a celokupan pripremni rad će se obavljati u Hali sportova u Požarevcu. Već su zakazane trening utakmice sa našim timovima ali I sa timovima iz Slovenije. Klub će tokom priprema učestvovati i na jednom turniru u Bosni i Hercegovini.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend