Sport

Optužnica protiv Karabatića

Protiv rukometaša Monpeljea Nikole i Luke Karabatića, kao i Mladena Bojinovića podignute su optužnice zbog učešća u nameštanju utakmica.

Protiv Nikole Karabatića je podignuta optužnica za ilegalno klađenje i nameštanje utakmica, i pitanje je da li će mu sud dozvoliti da se brani sa slobode.

Luka Karabatić i njegova devojka takođe su optuženi za nameštanje utakmica, dok je protiv Mladena Bojinovića podignuta optužnica za prevaru i nameštanje. On će se braniti sa slobode pošto je platio kauciju u iznosu od 11.000 evra.

Najbolji rukometaš sveta obratio se javnosti preko Fejsbuka, a njegov advokat je nešto ranije ispred suda nagovestio da bi Karabatić mogao da ostane i bez mesta u ekipi.

„Dosad sam ćutao, ali vam dugujem nekoliko reči. Da li sam se kladio? Nisam. Da li se moja devojka kladila? Jeste. Zašto? Zato što prati dve godine ovu ekipu, poznaje prilike, već smo šampioni, imali smo povređene igrače… Bili smo oslabljeni“, poručio je između ostalog svojim fanovima Karabatić.

On je dodao da je nedopustivo to što njega i njegovog brata optužuju da su varalice, kada nisu ni igrali taj meč.

„Nemam reči. Posvetio sam život rukometu. Ovo je košmar“, naveo je Karabatić koji je na saslušanju rekao da su sada „srušeni njegovi snovi i snovi njegovog oca“.

I advokatski tim braće Karabatić je istakao da su njihovi klijenti bili povređeni, ali francuski mediji javljaju da tužilaštvo ne odstupa od svog stava da je bilo dogovora među igračima da se meč namesti.

Pre nedelju dana francuska televizija „France 3“ objavila je da su osmorica rukometaša Monpeljea, među kojima je i Nikola Karabatić, upleteni u veliki kladioničarski skandal.

Spomenuti rukometaši osumnjičeni su da su u maju namestili meč 24. kola francuske lige protiv Rena, gde su poraženi 31:28. Bojinović je igrač Pari Sen Žermena, ali je bivši član Monpeljea, čije boje je branio do kraja prošle sezone.

Privedeno je ukupno 17 osoba, a pored osam rukometaša Monpeljea tu su i dvojica igrača PSŽ, kao i njihove devojke i supruge. Slučaj protiv osumnjičenih obuhvata sumnje u „aktivnu i pasivnu korupciju, te prevaru i prikrivanje prevare“.

Bojinovićev advokat rekao je da je “Mladen kockar koji se puno kladi ali nikad na rukomet. Ovo je greška francuskih kladionica koje su postavile nerealne koeficijente za taj susret. Rukometaši su znali da će utakmica biti teška i neizvesna i zato su odlučili da se klade. Bojinović tvrdi da utakmica nije nameštena“.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend