Sport

„Pastuvi“ počinju takmičenje

Klub američkog fudbala „Pastuvi“ iz Požarevca počinju takmičinje u Drugoj ligi Srbije. Iako su prošle godine ispali nakon reorganizacije liga „Pastuvi“ će se i ove godine takmičiti u Drugoj ligi.

Kako je za Boom93 rečeno u klubu sa pripremama za sezonu 2019 klub je počeo još u avgustu 2018. godine kroz rad sa igračima iz juniorskog pogona, sa planom da što više učestvuju u seniorskoj ekipi ove godine. U novembru i decembru smo pripreme su nastavljene u sali na sticanju kondicije i teretani na sticanji snage sa nasim atletskim trenerom Milošem Ilićem. Krajem januara igrači su počeli rad na terenu na fudbalskim tehnikama i uigravanjem akcija.

Klub su uglavnom napustili zbog povreda povredma i trenutno nisu u mogućnosti da igraju Milenković, Todosijević, Raduljević, Kartalija, Marković. Takodje i jedan broj igraca iz ličnih razloga nije u stanju da pomogne ove sezone i to su izostanci uglavnom vezani za poslovne obaveze.

Sa druge strane “Pastuvi” su ove godine bili aktivniji što se tiče dolazaka tako da su klub pojačali Petrović, Vujić, Stepanović, Dimitrijević, Ilić, Vitorović, Lukić i Stojiljković, takodje posle nekoliko sezona u beogradskim Vukovima vratio se i nas nekadašnji juniorski reprezentativac i kapiten Tadić. Iz ekipe Smedereva došli su naši Pozarevljani Djordjić, Rajčić, Marković, Petrović, Stokić, Balić, Pavlović i Stevanoviž. Posle par godina pauze u timu su opet i Banović Marko i Marjanović Miloš bivši kapiteni kluba.

Glavni trener kao i prosle sezone je Filipović Dragan, kondicioni i trener snage je Ilić Miloš, a asistenti glavnog trenera su Kartalija Nebojša i Petrović Saša. Kako navode u klubu cilj u sezoni  je plasman u prve 2-3 ekipe i plasman u plejof, kao i razigravanje što više mladih igraca.

“Pastuvi” prvu utakmicu u novoj sezoni igraju protiv ekipe Kikinda “Mamuti”. Kako je za Boom 93 rekao Nebojša Kartalija, pomoćnik trenera da ekipu Kikinde odlično poznaju.

“Znamo da je njihova najveća snaga jedan od najboljih igrača i kvoterbekova u Srbiji Branislav Fekete, takodje uvek imaju odlične linijaše i generalno su ekipa kojoj je napad jači deo tima. S obzirom da imaju i stranog igrača očekujemo tešku utakmicu, ali se nadamo dobrom otvaranju sezone na našem terenu” naglasio je Kartalija.

Utakmica između “Pastuva” i “Mamuta” igra se u nedelju 14. aprila na Gradskom stadionu u Požarevcu od 15 časova. Ulaz će biti slobodan.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend