Sport

Počinje 59. biciklistička trka „Kroz Srbiju“, cilj u Požarevcu 2. avgusta

Biciklistička "Trka kroz Srbiju", pod sloganom "Biciklizam i turizam zajedno", počinje danas u podne kružnom trkom u Istočnom Sarajevu, gde je sinoć bilo i predstavljanje ekipa. Ovo je prvi put da najstarije biciklističko takmičenje u regionu startuje iz Republike Srpske.

U karavanu je više od 300 ljudi, od kojih je oko 150 takmičara, koji dolaze iz zemalja okruženja, zatim Austrije, Nemačke, Belorusije, Slovačke, Velike Britanije, kao i iz Azije i Južne Amerike. Biciklisti skupljaju bodove za OI u Tokiju, a ujedno promovišu i turističke potencijale Srpske i Srbije.

Druga etapa je od Jahorine do Priboja (142 kilometra), dok je 1. avgusta domaćin karavana Zlatibor. Posle jutarnje poluetape na Zlatiboru i Čajetini (63 km), sledi transfer karavana do Mionice, gde se istog vozi druga poluetapa (96 km). I konačno, 2. avgusta na programu je etapa od Mionice do Požarevca (155,5 km), gde će biti proglašen ukupni pobednik.

Podsetimo da je Požarevac već nekoliko godina domaćin biciklističke trke „Kroz Srbiju“. Prošle godine bio je domaćin druge etape, dok je 2017. godine 57. „Trka korz Srbiju“ krenula iz Požarevca.

Zbog dobre organizacije etapa trke grad Požarevac je od odrganizatora nagrađen tri puta, 2013., 2014., i 2018. godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend