Sport

Pojačanja za Požarevljane iz Amerike

Pored prošlogodišnjeg pojačanja Ej Džej Brauna, koji će i ove godine braniti boje požarevačkih "Pastuva", za ovaj klub Američkog fudbala u ovoj sezoni nastupiće i Etuale Fejo.

Braun igra na pozicijima raninbeka i lajnbekera, a fudbalsko znanje sticao je na univerzitetima Howard Payne, Northwestern Oklahoma State i Friends University. 

Pauzu između dve sezone u srpskom šampionatu iskoristio je za igranje u brazilskim Ufersa Petroleirosima. – Kod njegovog izbora sve je bilo jednostavno, jer je i on sam imao želju da se vrati, a s obzirom na to da je  njegov značaj za ekipu i na terenu i van njega bio ogroman i njegov povratak je bio logična stvar – rekao je Nebojša Kartalija, glavni trener Požarevljana.

 

Drugi Amerikanac u redovima Pastuva, Etuale Feo, igra u ofanzivnoj i defanzivnoj liniji, a došao je upravo na Braunovu preporuku. Pohađao je Northwestern Oklahoma State University i Butte Junior College.– Očekujemo da nam Feov dolazak ulije veliku sigurnost, pre svega u ofanzivnoj liniji, ali i pomoć našim momcima koji igraju ove pozicije da napreduju. Kod nas u Srbiji  ekipe uglavnom traže igrače na skil pozicijama, mi smo se odlučili da pokušamo sa pojačanjem za liniju i do sada smo prezadovoljni njegovim doprinosom – kazao je Kartalija.

 

Takođe, iz Vukova se u Požarevac vratio najbolji ofanzivni igrač iz sezone 2013, Dušan Marković, dok su iz Bora stigla dva igrača –Miodrag Kocić (risiver/lajnbeker) i Nemanja Čvorović (OL/DL), bivši i sadašnji član juniorske reprezentacije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend