Sport

Požarevljani „uzeli“ bod, Kostolčani i Požarevljanke poraženi

U vikendu za nama utakmice su odigrali rukometaši i rukometašice. Muški rukometni klub Požarevac ugostio je Mokru Goru iz Zubinog potoka dok je Rudar iz Kostolca putovao Požegu gde se sastao sa ekipom Slove. Rukometašice Požarevca ugostili su ekipu Minakve iz Novog Sada.

Ekipa Požarevca je u okviru 18. kola odigrala jednu od najvažnijih utakmica sezone. Požarevljani su loše otvorili protiv gostiju iz Zubinog potoka, koji brzo prave nekoliko golova razlike. Posle prvih 30 minuta ekipa Mokre gore je vodila sa 15:13. Požarevljani su u drugom poluvremenu krenuli na sve ili ništa. Razbranio se golman Požarevljana Krstić i pomogao ekipi da smenji prednost gostiju. Pred kraj utakmice Požarevljani dolaze do vođstva ali igrači Mokre gore uspevaju da održe rezultatski priključak. Imao je Požarevac napad za pobedu ali nisu uspeli da ga realizuju pa je utakmica završena rezultatom 27:27. Najefikasniji u redovima Požarevljana Dalibor Đorđijević sa 6 postignutih golova, dok je u redovima Mokre gore 10 golova postigao Nemanja Aleksić. On je takođe proglašen za igrača utakmice.

Miroslav Urošević, trener MRK Požarevac kaže da je njegova ekipa promašila dosta šuteva sa otvorenih pozicija.

„Izgubili smo bod u prvom poluvremenu. Energetski smo dobro odigrali u prvom poluvremenu, ali tada golmani nisu imali učinak. U drugih trideset minuta smo imali veliki broj promašenih otvorenih šuteva, posebno sa krilnih pozicija i time smo platili ovaj bod. Mislim da smo danas imali preko 15 otvorenih šuteva, izgrađenih situacija sa krila, i preko 15 promašaja tako da sa takvom realizacijom više od ovoga nismo ni mogli“  naglasio je Urošević.

Nedeljko Vučković, trener Mokre gore je rekao da  je njegova ekipa, u trenutcima kada se „lomio“ rezultat, pokazala karakter.

„Mi igramo od prvog do zadnjeg momenta iako imamo dva vrlo bitna igrača povređena. Mi smo došli da se nadigravamo, pokušali smo sa malom rotacijom da osvojimo bod. Uspeli smo u tome i svesni smo da ovo ništa ne rešava pošto je ostalo 4 kola do kraja reguralnog dela prvenstva. Mi utakmice koje igramo kod kuće moramo da dobijemo kako bi osigurali opstanak“ rekao je Vučković.

U sledećem kolu ekipa Požarevca putuje u Beograd gde će se sastati sa ekipom Crvene zvezde.

Ekipa Rudara, je posle pobede nad Požarevljanima, otputovala u Požegu gde se sastala sa ekipom Sloge. Kostolčani nisu imali svoj dan pošto ih je ekipa Sloge nadigrala u svim aspektima igre. Utakmice je završena rezultato odm 26:23 u korist domaćina iz Požege. Najefikasniji u ekipi Sloge bio je Aleksandar Stojanović sa 11 postignutih golova, dok je u ekipi Rudara 9 golova postigao Milorad Inić. Za igrača utakmica proglašen je Luka Radović iz ekipe Sloge.

U sledećem kolu ekipa Rudara ugostiće u Kostolcu Spartak iz Subotice.

Požarevljanke su u okviru 13. kola Super B rukometne lige ugostile lidera prvenstva ekipu Minakve iz Novog Sada. Igračice Minakve su od prvog minuta kontrolisale utakmicu i nisu dale ekipi Požarevca šansu da uhvate rezultatski priključak. Ekipa Minakve je pobedila sa 34:24. Najefikasnija u redovima Požarevljanki bila je Tamara Nikić sa 8 postignutih golova, dok je u ekipi Minakve 7 golova postigla Ivana Berak. Ona je takođe prolašena za igračicu utakmice.

U sledećem kolu Požarevljanke putuju u Kraljevo gde će se sastati sa ekipom Metalca.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend