Sport

Požarevljanin potpisao za klub koji se takmiči u ABA ligi

Požarevljanin Ilija Đoković potpisao je dvogodišnji ugovor sa ekipom FMP-a iz Železnika i sledeće sezone igraće sa ovom ekipom ABA regionalnu košarkašku ligu.

Ilija Đoković, koji je rođen u Jagodini, odrastao je u Požarevcu gde je napravio i prve košarkaške korake u ekipi Po Basketa. On je u FMP prešao iz ekipa Borca iz Čačka, koja se takmiči u ABA 2 regionalnoj košarkaškoj ligi, gde je bio jedan od najboljih igrača u ekipi. Đoković je prošle sezone prosečno beležio 13,3 poena, tri skoka i pet asistencija po utakmici u ABA 2 ligi.

Dobrim igrama u Borcu dobio je poziv da i za A košarkašku reprezentaciju Srbije za koju je igrao tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Ilija Đoković se takođe našao na širem spisku putnika na Svetsko prvenstvo koje se održava u Kini krajem meseca.

Ilija Đoković igra na poziciji plejmejkera i ovo mu je drugi put da će zaigrati za tim FMP-a.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend