Sport

Požarevljanka potpisala za klub iz Rusije

Marija Vuković, doskorašnja igračica Ženskog fudbalskog kluba Požarevac i reprezentativka Srbije, svoju karijeru nastaviće u Rusiji. Vuković je pojačala tim Rjazanj VDV iz istoimenog grada.

Marija Vuković za Boom93 kaže da je ekipu Požarevca napustila posle 18 godina.

„Moja nova ekipa se takmiči u najvišem rangu takmičenja u Rusiji, a ugovor sam potpisala do novembra. Treninzi su drugačiji nego kod nas, jako su zanimljivi i uglavno se igra brzo 1 na 1. Uslovi za trening i za utakmice su sjajni pored terena postoje i teretana i spa. Zadovoljno sam uslovima i mislim da mogu da mi pomognu da postanem još bolja na terenu“ kaže Vuković.

 Treninzi se održavaju dva puta dnevno, a pored Marije Vuković u Rjazanu igra još jedna igračica iz Srbije, Aleksandra Lazarević koja je došla iz ekipa Mašinca iz Niša.

Vuković navodi da nestrpljvo čeka da debituje za svoj novi klub.

„Prema rasporedu 21. jula igra se kup Rusije, pa se nadam da ću zaigrati na toj utakmici. Što se tiče ekipe ona je odlična i ima dosta kvalitetnih igračica, a pored prvenstva ove sezone klub se takmiči i u Ligi Šampiona“ naglasila je Marija Vuković i dodala „Rjazanj je lep grad, a ja polako učim jezik. Postoje par mesta u gradu gde posle teških treninga odem da se opustim.“

Trenutno je pauza u prvenstvu Rusije, a ekipa Rjazanj VDV trenutno zauzima 5. mesto na tebeli.

Podsetimo da je Marija Vuković u prošloj sezoni za ŽFK Požarevac postigla 19 golova.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend