Sport

Prvi polumaraton na prostoru Braničevskog okruga

U nedelju je u gradskom parku u Velikom Gradištu, tačno u podne, počeo prvi polumaraton.

Trka se odvijala pored Dunava do Srbrnog jezera i nazad.

Pored iskusnih takmičara u simboličnoj Trci zadovoljstva, pridružili su se učenici osnovne škole i volonteri iz Velikog Gradišta. 

Polumaraton u dužini od 21,1 km istrčalo je 190 takmičara. Najuspešniji u muškoj konkurenciji bili su: Ivan Miškeljin iz Beograda, Atletski klub “21. maj“, koji je stazu pretrčao za sat vremena i 22 minuta, Đorđe Zdravković iz Niša, Atletski klub “Maksimum“, koji je stazu pretrčao za sat vremena 22 minuta i 20 sekundi i Igor Smiljanić iz Beograda čije je vreme bilo sat vremena 22 minuta i 54 sekunde. 

Najuspešnije takmičarke polumaratona bile su: Dragana Baljević iz Bora, Triatlon klub “Olimpija“ koja je stazu pretrčala za jedan sat 34 minuta i 32 sekunde, Aleksandra Burkanović iz Novog Sada, Atletsko-rekreativni klub “Fruška gora“, koja je pretrčala za sat vremena 45 minuta i 36 sekundi i Tanja Stojanovski iz Apatina, Atletski klub “Apatin“, čije je vreme bilo sat vremena 45 minuta i 55 sekundi. 

Trku zadovoljstva, u ukupnoj dužini od 5 km, trčalo je četrdesetak lokalnih učesnika amatera, među kojima i učenici dobrovoljci. 

Organizator, Atletsko-rekreativna sekcija Veliko Gradište, uz podršku opštine Veliko Gradište, Turističke organizacije i Sportskog centra Veliko Gradište, po završetku trke proglasio je najbolje, podeljene su medalje i pehari, a za sve učesnike obezbeđen je ručak, tradicionalni vojnički pasulj, uz osveženje i pravo sportsko druženje.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend