Sport

Prvo vaterpolo takmičenje u Požarevcu

Vaterpolo klub Požarevac u sredu igra svoju prvu takmičarsku utakmicu.

Utakmicom protiv Jagodine, Požarevljani počinju svoje prvo ligaško takmičanje. VK Požarevac nastupa u Drugoj vaterpolo ligi Srbije, a pored Jagodine i Požarevca, nastupaju  Senta i Mladost iz Pančeva.

Predsednik VK Požarevac Tomica Stojanović  napomenuo je da su najveću podršku i pomoć imali od Vaterpolo saveza Srbije dok su, kako kaže Stojanović,  od lokalne samouprave dobili samo verbalnu podršku. Stojanović je takodje rekao da su igrači i uprava sopstvenim sredstvima uspeli da za kratko vreme dobiju lincencu za takmičenje.Obezbedjene su tribine za gledaoce, semafori  i novo osvetljenje,  tako da su se stekli uslovi da na gradskom bazenu može da igra i neka od reprezentativnih selekcija, kaže Tomica Stojanović.

Sa par iskusnijih igrača okosnicu tima čine mladi vaterpolisti  iz Požarevca kaže trener seniorske ekipe Zoran Stojimirović. Stojimirović napominje i da su se timu priključila tri igrača VK Smederevo. Glavni problem, kaže Stojimirović, je nedostak zatvorenog bazena, pa je klub prinudjen da trenira u mestima gde takavi objekti postoje.

Utakmica se igra u sredu 16. Juna od 19.30 na gradskom bazenu u Požarevcu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend