Sport

Rudar zabeležio prvu pobedu u prvenstvu

Rukometni klub Rudar iz Kostolca je u 2. kolu Arkus lige ugostio tim Kikinde Grindeks.

Ekipa Rudara je posle poraza u 1. kolu od Dinama u Pančevu protiv Kikinde tražila prvu pobedu u prvenstvu. Kostolčani su od prvog minuta zaigrali mnogo agresivnije kako u odbrani tako i u napadu. Tom igrom bili su iznenadjeni gosti iz Kikinde koji su uspeli da uhvate rezultatski priključak tek krajem prvog poluvremena koje je završeno 13:10 u korist Rudara.

U drugom poluvremenu ekipa Kikinde zaigrala je angožovanije u napadu pa je polako rezultatski prolazila ekipi Rudara. Ipak raspoložen je bio golman Rudara Mioš Vuković koji je pomogao svojim igračima da održe rezultatsku prednost. Ekipa Rudara je savladala Kikindu sa 24:23.

Kod Rudara najefikasniji je, bio povratnik u ekipu, Nenad Nedeljković koji je postigao 9 golova. U ekipi Kikinde 7 golova postigao je Milan Pavlov. Za igrača utakmice proglašen je Nenad Nedeljković.

Posle utakmice trener Kikinde Goran Kurteš čestitao je Rudaru na pobedi i rekao da njegovoj ekipi predstoji veliki posao.

„Moja ekipa je bila jako nervozna, dosta je bilo tehičkih grešaka i dosta promašaja. Želja kod mojih igrača je bila prisutna ali u toj prevelikoj želji se dosta grešilo. Nama preostaje da se još bolje radi i da se što bolje spremimo za sledeću utakmicu“  rekao je Kurteš.

Dragan Ajdačić, trener rukometaša Rudara je kazao da je ekipa Kikinde bila favorit pre utakmice.

„Mi smo dobro otvorili utakmicu i možda je to i presudilo.U drugom poluvremenu smo i mi imali problema, što se tiče spreme jer smo kasnili sa pripremama. Nadam se da će ti problemi iz utakmice u utakmicu nestati i da ćemo igrati bolje“ naglasio je Ajdačić.

Ekipa Rudara će u narednom kolu putovati u Zrenjanin gde će se sastati sa novajlijom u ligi ekipom Proletera.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend