Sport

Rukometaši Požarevca počinju sa pripremama

Muški rukometni klub Požarevac počinje sa pripremama za novu sezonu u Super B rukometnoj ligi Srbije.

Nebojša Đokić, sportski direktor MRK Požarevac za Boom93 kaže da je od početka ove godine klub ima problema  sa finasijama.

„Mi smo u januaru doveli za trenera Ivana Lapčevića i imali smo plan i ambiciju da pokušamo da se domognemo Superlige, u aprilu smo obavešteni da su nam sredstva iz grada smanjena za oko 50 posto pa smo bili primorani da promenimo planove. Uprava kluba je tada odlučila da igrači koji žele da napuste klub imali su dozvolu“ istakao je Đokić.

Đokić kaže da zbog finansija klub odlučio da ove sezone dovede nekoliko mladih igrača. Za novog trenera postavljen je Goran Veselinović nekadašnji trener Novog Pazara, Radničkog iz Kragujevca kao i nekadašnji selektor kadetske i pionirske reprezentacije Srbije.

„Uprava kluba je procenila da sa Veselinovićem i sa ovogodišnjom mladom ekipom Požarevca, može da odgovori zahtevima prvenstva i to je da najmanje ostanemo u Super B ligi. Nadam se da ćemo u ovoj sezoni imati razumevanja od lokalne samouprave i ljudi koji vode sport u gradu i da podrže Muški rukometni klub Požarevac, jedan od najstarijih i najuspešnijih požarevačkih klubova“ naglasio je Đokić.

Đokić je rekao da će klub ove godine podmladiti igrački kadar. Ekipa će pojačati sa igračima koji su iz okoline Požarevca i koji su prošli školu rukometa Požarevca.

„Pojačaćemo se i sa 4, 5 igrača koji imaju veliki potencijal po kvalitetu, koji bi sa dobrim radom sa trenerom Veselinovićem trebalo da pokažu svoj potencijal kako bi se ostvarili u rukometnom sportu. Pored igrača koji će pojačati ekipu u timu su ostali Stefan Alčaković, Marko Veljković, Marko Čavaljuga, Jovan Miljković, Veljko Veljković. Trenutno imamo problem sa bekovima koji su otišli na probe u inostrane klubove. Klub su napustili Dušan Marić i Bojan Stefanović“ rekao je Nebojša Đokić.

Rukometaši počinju pripreme danas od 19h u Hali sportova u Požarevcu, kada će prozivku i prvi trening odradtiti novi trener Goran Veselinović. Treninzi će biti svakog dana u Hali sportova.

Podsetimo MRK Požarevac će se i ove godine takmičiti u Super B ligi Srbije, a prvenstvo bi trebalo da startuje krajem septrembra.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend